FISCAAL

Iedereen in Nederland moet belasting betalen. Als ondernemer betaal je belastingen over het inkomen net als iedereen die in loondienst is. Toch is er een behoorlijk aantal fiscale voordelen voor ondernemers. Denk hierbij bijvoorbeeld de aftrekbare kosten, afschrijvingen op apparatuur en vervoersmiddelen en de diverse vormen van aftrekposten.

Toch wilt u als ondernemer zo min mogelijk belasting betalen en (fiscale) risico’s beperken. Dan is het zaak om uw belastingzaken goed te regelen.
Advixo verzorgt voor u (indien afgenomen als dienst):

De aangifte omzetbelasting (BTW)
Een ondernemer is verplicht om opgave te doen voor de omzetbelasting (BTW)

Advixo neemt u deze tijdrovende taak uit handen. Hiervoor wordt de administratie op orde gebracht (facturen, bonnen en bankafschriften) en de aangifte verzonden naar de belastingdienst.

De aangifte vennootschapsbelasting (VPB)
Als eigenaar van een BV moet u belasting betalen over de winst, de vennootschapsbelasting. Hierbij is het verplicht om de jaarstukken te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Advixo kan dat voor u verzorgen.

De aangifte dividendbelasting (DIB)
Dit is alleen van toepassing als uw vennootschap dividend uitkeert. Vaak betaalt de vennootschap al 15% voor u. De overige 10% geeft u aan bij de aangifte inkomstenbelasting. Tijdige betaling van deze belasting voorkomt boetes.

De aangifte inkomstenbelasting (IB)
Indien afgenomen als dienst verzorgt Advixo ook deze aangifte. Wellicht komt u in aanmerking voor bepaalde aftrekposten waardoor u minder hoeft af te dragen of zelfs terugkrijgt.